Basiscursus Portretborduren

De basis van portretborduren leren? Doe mee met de Basiscursus Portretborduren in het atelier van textielkunstenaar Jet Kraanen van Het Portretatelier op Streep 5 in Leusden. Portretborduren is een vorm van vrij borduren. Je wordt aangemoedigd naast het aanleren van de basis om je eigen smaak, voorkeur en stijl te ontwikkelen.

● Om de week 4 lessen van 2,5 uur.
● Lesdata/tijd: donderdag 14 september, 28 september, 12 oktober en 26 oktober ’23 van 9:30 tot 12:00 uur.
● Maximaal 4 personen per groep.
● Veel tips & trucs, informatie & inspiratie!
● 2 – 4 uur thuiswerk. Logisch is dat hoe meer je oefent, hoe meer je leert.
● Kosten: € 180,- inclusief koffie of thee en de materialen voor de binnen de cursus te maken werken zoals ondergrondstof, versteviging, zijdepapier, mistyfuse en borduurgarens.
● De materialen die we gebruiken zijn zo veel mogelijk vintage.

Les 1 Eerste portret, basistekening en basisborduursteken

Presentatie van inspirerende portretten in textiel. Uitleg van de stappen van portretborduren. Basistekening maken, uitleg eenvoudige borduursteken (rijgsteek, stiksteek) en de opzet van het eerste portret.

Les 2 Tweede portret, huidtinten en gebruik garen

Gezamenlijk bespreken van het thuis gemaakte werk om van te leren. Presentatie van portretten met diverse invullingen van huidtinten. Opzet volgende portret met verschillende diktes garen.

Les 3 Ogen, monden, haren

Nabespreken thuis gemaakte werk. Uitleg samples maken. Veel tips en trucs voor het oefenen van losse ogen, mond en haar.

4 Portret 3 Alles komt samen en appliqué

Nabespreken thuisgemaakte werk. Uitleg appliqué en opzet laatste portret. Dit laatste portret kan of via e-mail worden nabesproken of tijdens een eventuele vervolgcursus.

Inschrijving

Wil je meedoen aan deze basiscursus? Geef je op door het sturen van een e-mail naar info@hetportretatelier.nl. De inschrijving is definitief bij de ontvangst van het cursusgeld. Deze informatie ontvang je in de bevestigingsmail.

Werk van cursisten na de vervolgcursus. Bij de vervolgcursus leer je een aantal achtergrondtechnieken.

Vervolgcursus met achtergrondtechnieken

Wil je doorgaan met portretborduren? Ga dan in de Vervolgcursus een stap verder met het aanleren van technieken om een achtergrond op te bouwen. Daarnaast verbeter je je borduurtechniek en werk je vooral binnen je eigen smaak, voorkeur en stijl.