Over Jet

Fotografie Vanaf 2007 werkte ik onder Jet Kraanen Fotografie als fotograaf met als specialiteit reportage, straatfotografie en portret. Ik werkte voor mooie opdrachtgevers als Matchpoint Betrokken Ondernemen en Amersfoort City Marketing. Ook illustreerde ik met portretfotografie het boek De Voetbalbelofte van Jeroen Siebelink.

Portretborduren Omdat ik een creatieve stap wilde maken en graag met mijn handen iets maak, ben ik allerlei textiel- en borduurcursussen en workshops gaan volgen. Voor portretborduren heb ik een aantal online cursussen bij TextileArtist.org gevolgd.

Materialen en technieken Naast het borduurwerk maak ik gebruik van appliqué. Vaak iets van spijkerstof en altijd gedragen of gebruikt. Ook mijn garens zijn meestal vintage: gekregen of gevonden bij het schatzoeken tijdens kringlooptochten. Daarnaast verwerk ik af en toe textielverf, potlood of een klein voorwerp als een sierraadje of knoopje van de geportretteerde.

Sampelen en spelen In Textielkunst zijn texturen en patronen erg belangrijk voor het gewenste effect. Hiervoor maak ik samples om te onderzoeken wat verschillende garens, combinaties van garens, kleuren, tonen, steekgrootte en spacing doet met de eenvoudige stik- en rijgsteken die ik gebruik. De mogelijkheden hiermee zijn oneindig en vind ik heerlijk om te doen: een stukje stof, een naald, draad en spelen maar! Deze samples verzamel ik en bind ik in tot zelfgemaakte sampleboeken.

Inspiratie Foto’s, de mensen om mij heen en andere kunst geven mij inspiratie om werk te maken. In de voorbereiding doe ik onderzoek en experimenteer ik volop met garen en steken. Mijn voortdurend borduurproject is om van elk levensjaar een zelfportret te maken.