Opdracht Herinneringsportret

Een herinneringsportret met hierin verwerkt persoonlijk gedragen stof geeft een extra dimensie. Het maakt het portret zacht, aaibaar en geeft een persoonlijke herinnering. Op basis van een goede foto maak ik graag zo’n herinneringsportret voor u. Neemt u vooral contact met mij op via info@hetportretatelier.nl om uw wensen te bespreken.

Voor het laten maken van een herinneringsportret met persoonlijke stoffen kunt u terecht bij Het Portretatelier. Neemt u vooral contact op via info@hetportretatelier.nl
Enkele voorbeelden van mogelijkheden voor het laten maken van een handgeborduurd herinneringsportret. In al deze portretten zijn door de geportretteerde persoonlijk gedragen stoffen verwerkt.
Handgeborduurd portret van 20 x 20 cm in opdracht door textielkunstenaar Jet Kraanen van Portretatelier in Leusden, nabij Amersfoort Utrecht.
Maartje (2022) | Afmeting: 20 x 20 cm
Portret in opdracht, herinneringsportret. Nadruk op borduurwerk.
Technieken: handborduren (rijgsteek stiksteek kettingsteek), mixen in de naald, appliqué.
Materiaal: linnen-katoenmix, vintage borduurgaren.
Handgeborduurd herinneringsportret met gedragen kleding. Geborduurd door textielkunstenaar Jet Kraanen in Leusden bij Het Portretatelier, bij Amersfoort. Zelf een mooi herinneringsportret maken? Kom een eenmalige korte workshop of een leerzame en gezellige cursus volgen met veel tips en trucs, informatie en inspiratie.
Pieter 1 uit 3 (2021) | Afmeting: 20 x 20 cm.
De drie verschillende blauwe stoffen komen uit één door Pieter gedragen overhemd. Technieken: handborduren (rijgsteek en stiksteek) en appliqué.
Materiaal: linnen-katoenmix, vintage borduurgaren en overhemdkatoen van Pieter.
Handgeborduurd herinneringsportret met door de geportretteerde gedragen kleding. Geborduurd door textielkunstenaar Jet Kraanen van Het Portretatelier Leusden, nabij Amersfoort in Utrecht.
Pieter 2 uit 3 (2021) | Afmeting: 20 x 20 cm.
De zwart-wit gestreepte stof was Pieter zijn veel gedragen, favoriete overhemd.
Technieken: handborduren (rijgsteek, stiksteek) en appliqué.
Materiaal: linnen-katoenmix, vintage borduurgaren en overhemdkatoen.
Herinneringsportret met de hand geborduurd door textielkunstenaar Jet Kraanen van Het Portretatelier in Leusden,  nabij Amersfoort.
Pieter 3 uit 3 (2021) | Afmeting: 20 x 20 cm
De gebloemde stof is ook van een door Pieter gedragen overhemd.
Technieken: handborduren (rijgsteek en stiksteek) appliqué en stofweven.
Materiaal: vintage borduurgaren, zijde, denim, katoen en overhemdstof van Pieter.