Home

Handgeborduurde portretten door textielkunstenaar Jet Kraanen van Het Portretatelier, Leusen, dichtbij Amersfoort.
Met liefde en geduld maakt Jet Kraanen van Het Portretatelier portretten op textiel met heel veel borduursteken. Het liefst verwerkt zij stof van door de geportretteerde gedragen kleding, zodat het borduurwerk een aan te raken en aaibaar herinneringsportret wordt.

“In mijn portretatelier maak ik portretten met liefst persoonlijk gedragen stoffen en heel, heel veel borduursteken. De afgelopen jaren heb ik veel meters, misschien wel kilometers gemaakt met deze vrije vorm van textielkunst. Mijn fotografie-ervaring neem ik hierbij mee, compositie, contrast, kleurgebruik, mijn geoefende oog helpt enorm.”

Meer dan een foto

We praten met elkaar met foto’s. In plaats van dat we vertellen hoe iets was, laten we al snel een foto zien. Dat gaat sneller, maar is ook vluchtig. Zo bouwen we een enorm persoonlijk fotoarchief op en kijken we er nog naar? Bij Het Portretatelier krijgen momentopnames die foto’s zijn, extra sfeer en betekenis door het gebruik van borduurwerk en het liefst door de geportretteerde persoonlijk gedragen stoffen. Zo wordt het werk een aan te raken en aaibaar herinneringsportret. Wilt u ook zo’n herinneringsportret laten maken of meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met mij op voor een afspraak.

Cursus portretborduren

In mijn atelier in Leusden op nog geen 7 km nabij Amersfoort, kan je een basiscursus volgen en verschillende vervolgcursussen portret borduren. Meer cursusinformatie. Daarna is er een jaargroep die elke maand bijeenkomt voor verdieping en verder werken aan technieken en eigen stijl.

Eenmalige gezellige en creatieve workshops bij Het Portretatelier https://spotworkshops.nl/nl-nl/workshops/offline-workshop-borduurjezelf