Home

In mijn portretatelier maak ik portretten met liefst persoonlijk gedragen stoffen en heel, heel veel borduursteken. De afgelopen jaren heb ik veel meters, misschien wel kilometers gemaakt met deze vrije vorm van textielkunst. Mijn fotografie-ervaring neem ik mee bij het maken van de geborduurde portretten. Compositie, contrast, kleurgebruik, mijn geoefende oog helpt enorm.

Meer dan een foto

We praten met elkaar met foto’s. In plaats van dat we vertellen hoe iets was, laten we al snel een foto zien. Dat gaat sneller, maar is ook vluchtig. Zo bouwen we een enorm persoonlijk fotoarchief op en kijken we er nog naar? Bij Het Portretatelier krijgen momentopnames die foto’s zijn, extra sfeer en betekenis door het gebruik van borduurwerk en het liefst door de geportretteerde persoonlijk gedragen stoffen. Zo wordt het werk een aan te raken en aaibaar herinneringsportret. Wilt u ook zo’n herinneringsportret laten maken of meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met mij op voor een afspraak.

Cursussen portretborduren

Hier in mijn atelier kan je een basiscursus en ook een vervolgcursus portretborduren volgen. Inmiddels staat het idee om in een jaarcursus elke maand een terugkom ochtend te organiseren om na de basiscursus en vervolgcursus door te gaan met het borduren van portretten en hier verdieping aan te geven door het ontwikkelen van techniek, eigen stijl binnen de eigen smaak en het toevoegen betekenis. Meer cursusinformatie.